Conductor Summer School
Classic Cultural Holiday Experience
 

De tre trompeter

Gary Peterson, Martin Winter, Allan Withington , Jon Behncke.

Det hele begynte med at Sparebanken Vest kom med et initiativ til en konsertserie med trompetrekken i Bergen Filharmoniske Orkester. Musikerene fikk selv velge repertoar og inviterte gjestemusikere på hver av de fire planlagte konsertene. Konsertene ble spilt i Domkirken i Bergen på fredager kl. 13.00, og som en gave til byens befolkning fra Sparebanken Vest, var konsertene gratis. Publikums besøk var mye større en forventet.

trompeterKonsertene ble veldig populære og serien ga TTT en sjanse til å prøve ut nye og utfordrende programmer.

Etter den første serien med konserter forsetter gruppen å opptre ved forskjellige festivaler, serimonier og konserter.

Nylig har TTT  deltatt i en konsert av samtidsmusikk på Huddersfield University i England i sammarbeid med Philip McCann og i Desember 2007 skal de opptre som gjester med Eikanger Bjørsvik Musikklag.


Klikk på linkene under for å høre:

"Plaza" - Live fra Huddersfield

"Fanfare for St. Edmundsbury"


Allan Withington

Vokste opp i Nord-Englands vitale brassbandmiljø, hvor han avanserte til førstekornettist i to av de ledende ensemblene - Wingates and Fodens.

Han hadde lært å spille kornett av sin far og senere studerte han trompet ved Royal Northern College of Music i Manchester, under Howard Snell. Som frilans musiker spilte han med de ledende orkesterene i både Norge og England, inntil han i 1991 fikk fast ansettelse i Bergen Filharmoniske orkester. Siden da har han vært meget aktiv i Bergens musikkliv som, trompetist, dirigent og konsert produsent for ulike konsertopplegg.

Se www.classicmusic.no og klikk på `konserter` for mer opplysning


Jon Behncke

Er fra Sandefjord, og spilte i korps i hjembyen før han tok sin musikkutdanelse ved Øslandets Musikkonservatorium i Oslo og Guildhall School of Music i London.

Han virket som frilans musiker og trompetlærer i noen år før han i 1999 ble ansatt i Forsvarets Distriktsmusikkorps Øslandet i Halden.Han vikarierte i flere av de norske symfoniorkestrene og fulgte Oslo-filharmonien på flere turneer

I inn-og utland før han ble fast ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester i 2002.


Gary Peterson

Fikk sin musikkutdannelse ved Louisiana State universcity og ved Boston University. Her ble han den første messingblåseren som ble tildelt et Artist Diploma.

Før han kom til Bergen Filharmoniske Orkester som solotrompet i 1999 hadde han en tilsvarende stilling i Singapore Symphony Orchestra.

Han har vært solist med en rekke ensembler, har spilte inn plater med Empire Brass Quintet og sin berømte kollega Wynton Marsalis. Han var leder for Calcania i Boston, og har komponert en rekke orkestraler,vokaler og kammermusikalse verk.

Han underviser også ved Grieg-akademiet .


Martin Winter

Begynte å spille kornett som femåring, studerte senere ved Royal Northern College of music i Manchester og ble kåret til Cornet champion of Great Britain i 1981.

I åtte år virket han som assisterende solotrompet i BBC Philharmonic Orchestra og han har spilt med de fleste større britiske symfoniorkestrer.Han ble ansatt som alternerende solotrompet i Bergen Filharmoniske Orkester i 2000.

Hans første solo CD ble kåret til årets beste soloalbum i britisk presse og fikk høyest oppnåelig karakter i Bergens Tidende.